Изборите биха могли да бъдат определени като честни, макар че има

...
Изборите биха могли да бъдат определени като честни, макар че има
Коментари Харесай

Изборни наблюдатели: Изборите са сравнително честни, но не и перфектни

Изборите биха могли да бъдат определени като почтени, въпреки че има още какво да се желае. Около това мнение се сплотиха в предаването " Лице в лице " Марио Русинов от Обединението за почтени избори и Стоил Цицелков от Гражданския съвет към ЦИК.
Прочетете още
„ Изборите в неделя бяха относително почтени за международния стандарт. Дали могат да се подобрят? Със сигурност могат. Това, което сме се нагледали от предишни избори – с хвърчащи чували и гърмящи афери, в този момент го нямаше. Да, бяха почтени, само че не бяха съвършени “, означи Цицелков в ефира на БТВ.

„ Не можем да кажем, че са били нечестни по образеца на изборите във Венецуела. Това, което обаче можем да кажем, е, че благодарение на законодателя, този избирателен развой беше изработен извънредно тромаво. Появиха се извънредно доста неточности “, означи и Русинов.

Той описа за изборите са съумели да записват 156 наблюдаващия, като е имало доста повече искащи. Те са съумели да следят работата в 96 секции и са хванали много проблематични проблеми.

„ Най-интересен е въпросът в Перник. Там имаме тежки подозрения за платен избор в една от секциите в махалата. Представител на партия влиза с голяма сума пари и приказва с всички гласоподаватели, които са там. Те идват дружно, получава се едно скупчване. И ние алармирахме за това Министерство на вътрешните работи “, сподели още Русинов.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР